باور‌هاي اشتباه درباره‌ي سرطان سينه



 






  • باور‌هاي اشتباه درباره‌ي سرطان سينه


    917997


    22 مهر 1398 - 10:01

    3216 




    برترين‌ها: سرطان سينه يکي از شايع‌ترين سرطان‌ها در ميان ن است و متاسفانه از هر هفت زن، يک زن در طول زندگي خود دچار سرطان سينه مي‌شود. اما پيشرفت علم و تکنولوژي طي سال‌هاي اخير، احتمال نجات جان بيماران را افزايش داده و آمار بهبود يافتگان از سرطان سينه نيز به سرعت در حال افزايش است.


    هرچند هيچ زماني مانند امروز، اطلاعات و آگاهي ما در زمينه‌ي بيماري‌ها، خوب و درست نبوده است، اما رسانه‌هاي جورواجور و نامعتبر به رواج باور‌هاي نادرست دامن مي‌زنند. يعني ما در اغلب مواقع با اطلاعات نادرست مواجهيم. براي اينکه به شما کمک کنيم اطلاعات درست را از نادرست تشخيص دهيد، برخي از باور‌هاي اشتباه در مورد سرطان سينه را در اين مطلب مطرح مي‌کنيم.


    باور اشتباه اول: نيازي به غربالگري سرطان سينه نيست


    باورهاي اشتباه در مورد سرطان سينه


    خيلي از مواقع در منابع گوناگون در مورد عوارض جانبي مراحل غيرضروري تشخيصي بعد از غربالگري‌هاي نه برمي‌خوريم – مثلا اينکه اگر نتيجه غربالگري نامشخص باشد احتمالا نياز به بيوپسي وجود دارد –، اما شواهد بسيار زيادي وجود دارند که ثابت مي‌کننداين مراحل تشخيصي، زندگي خيلي از افراد را نجات داده‌اند. اگر بين 50 تا 70 سال داريد، بايد هر سه سال يک بار غربالگري شويد.


    باور اشتباه دوم: ماموگرافي باعث سرطان سينه مي‌شود


    تشعشع يونيزه کننده که در اشعه X به کار مي‌رود به ميزان بسيار کمي مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزايش بدهد، اما در مقايسه با امتيازات غربالگري سرطان سينه قابل توجه نيست. تشعشعي که در ماموگرافي دريافت مي‌کنيد، کمتر از آن ميزان تشعشعي است که در زندگي روزمره در معرض آن قرار مي‌گيريد و تاثير قابل توجهي بر ريسک سرطان سينه ندارد.


    باور اشتباه سوم: غربالگري اسپوراديک کافيست


    شما به جاي اينکه فقط منتظر دعوت به غربالگري شويد خودتان نيز بايد هر ماه به طور منظم سينه‌هاي‌تان را چک کنيد. شما به وضعيت سينه‌هاي‌تان بهتر از هر کس ديگري آگاه هستيد، بنابراين اگر خودتان سينه‌هاي‌تان را بررسي کنيد به احتمال بسيار زياد متوجه اولين علائم سرطان سينه خواهيد شد. اگر برآمدگي در سينه‌تان ظاهر شده که تغيير اندازه داده يا هر علامت ديگري مانند تورفتگي نوک سينه، ترشح يا خونريزي داريد بايد به پزشک متخصص مراجعه کنيد.


    باور اشتباه چهارم: فقط خانم‌ها دچار سرطان سينه مي‌شوند


    مرد‌ها هم مي‌توانند سرطان سينه بگيرند. هر چند سرطان سينه در مردان بسيار نادر است، اما وجود دارد و درصدي از سرطان سينه متعلق به مردان است.


    باور اشتباه پنجم: سوپرفود‌ها شما را از سرطان نجات مي‌دهند


    به ندرت پيش مي‌آيد مطالب مربوط به تغذيه و سلامت را مرور کنيد و مطلبي نبينيد که ادعا کند فلان ماده غذايي براي پيشگيري از سرطان چقدر مفيد است، چه بروکلي و بلوبري باشد و چه ادويه و دمنوش. اما تاثير رژيم غذايي بر ريسک بيماري‌ها را به سختي مي‌توان سنجيد و اندازه گرفت.


    مطالعاتي که در مورد سوپرفود‌ها انجام مي‌شوند معمولا يک عامل فعال را به تنهايي مورد آزمايش قرار مي‌دهند تا تاثير آن را در محيط آزمايشگاهي به اثبات برسانند. نحوه‌ي عملکرد اين عامل فعال در بدن به عنوان بخشي از غذايي که مي‌خوريد با شرايط آزمايشگاهي متفاوت است. اما اين عوامل مفيد غذايي بايد بخشي از رژيم غذايي سالم و متعادل شما باشند تا به سلامتي خود کمکي کرده باشيد نه به عنوان داروي بيماري‌ها.


    باور اشتباه ششم: دئودورانت‌هاي ضد عرق خطرناک‌اند


    باورهاي اشتباه در مورد سرطان سينه


    شواهد قانع کننده‌اي براي اثبات اين ادعا که آلومينيوم کلرايد (ماده‌اي موجود در ضد عرق‌ها) منجر به سرطان سينه مي‌شوند وجود ندارد. مطالعات انجام شده، محدودتر و مبهم‌تر از آن هستند که بتوان بر اساس آنها، به ن توصيه کرد از دئودورانت ضد عرق استفاده نکنند.


    باور اشتباه هفتم: شيردهي، خطر سرطان سينه را کاهش مي‌دهد


    بله شيردهي تا حدودي شما را در برابر سرطان سينه ايمن مي‌کند، زيرا هر چه مدت طولاني‌تري شيردهي داشته باشيد و بارداري‌تان نيز کامل بوده باشد، زمان کمتري در معرض استروژن خواهيد بود که مي‌تواند تحريک کننده‌ي سلول‌هاي سرطاني و عامل رشدشان باشد. اما ميزان کاهش احتمال ابتلا به سرطان سينه با شيردهي، واقعا کم است؛ بنابراين اگر کودکي نداريد که به او شير بدهيد يا امکان شيردهي به کودک‌تان را نداريد نگران نباشيد.


    باور اشتباه هشتم: سوتين‌هاي فنردار سبب سرطان سينه مي‌شوند


    گاهي چشم‌مان به مطالبي مي‌خورد که مي‌گويند استفاده از سوتين‌هاي فنردار عاملي براي ابتلا به سرطان سينه هستند، زيرا مي‌توانند جلوي تخليه‌ي لنف‌ها را بگيرند و ريسک سرطان را بالا ببرند. تنها يک تحقيق در اين مورد انجام شد و يافته‌هاي آن نيز نشان داد از جهت ميزان احتمال بروز سرطان سينه، تفاوتي ميان ني که از سوتين‌هاي فنردار استفاده مي‌کردند با ني که از اين نوع سوتين‌ها استفاده نمي‌کردند وجود نداشته است.


    باور اشتباه نهم: با سوتين خوابيدن منجر به سرطان سينه مي‌شود


    طبق اين باور اشتباه، استفاده از سوتين هر شب هنگام خواب يا به مدت طولاني طي روز، جلوي تنفس منافذ پوست را مي‌گيرد و عرق و سموم جمع شده سبب سرطان سينه مي‌شود. اما هنوز اين ادعا هيچ پشتوانه‌ي علمي ندارد.


    باور اشتباه دهم: اگر سرطان سينه داريد حتما بايد تحت عمل ماستکتومي قرار بگيريد


    درمان سرطان سينه طي بيست سال اخير تغييرات زيادي پيدا کرده است. امروزه بيشتر ن وما به عمل ماستکتومي يا برداشتن سينه‌ها به طور کامل نياز ندارند. بسته به ميزان پيشرفت سرطان شايد فقط قسمتي از بافت سينه برداشته شده و براي از بين بردن سلول‌هاي سرطاني، راديوتراپي انجام شود.


    باور اشتباه يازدهم: رژيم غذايي پُرچرب سبب سرطان سينه مي‌شود


    باورهاي اشتباه در مورد سرطان سينه


    تحقيقاتي انجام نشده است که نشان بدهد احتمال ابتلا به سرطان سينه با داشتن رژيم غذايي پُرچرب ارتباط دارد. اما رژيم‌هاي غذايي پُر از چربي مي‌توانند سبب اضافه وزن و چاقي شوند که يکي از ريسک فاکتور‌هاي سرطان سينه است.


    گفته مي‌شود ني که اضافه وزن دارند بيشتر مستعد ابتلا به سرطان سينه‌اند، زيرا سلول‌هاي چربي اضافي، استروژن مي‌سازند که مي‌تواند سبب رشد بيش از اندازه سلول‌هاي سينه شود. اين رشد اضافي، خطر سرطان سينه را افزايش مي‌دهد.


    باور اشتباه دوازدهم: اگر در خانواده‌ي من هيچکس سرطان سينه نگرفته پس من هم نمي‌گيرم


    تنها ده درصد از افرادي که دچار سرطان سينه مي‌شوند در خانواده‌ي خود سابقه‌ي چنين بيماري را دارند. البته اگر در خانواده‌ي شما کسي دچار سرطان شده باشد، شما بيشتر مستعد ابتلا به اين بيماري خواهيد بود، اما ساير فاکتور‌ها مانند سن، داشتن اضافه وزن، مصرف الکل و هورمون درماني بعد از يائسگي نيز مي‌توانند ريسک ابتلا به سرطان سينه را افزايش بدهند.


    باور اشتباه سيزدهم: ني که سينه‌هاي کوچک‌تري دارند کمتر ممکن است سرطان سينه بگيرند


    ارتباطي ميان سايز سينه‌ها و احتمال ابتلا به سرطان سينه وجود ندارد. همه‌ي خانم‌ها با هر سايز سينه‌اي، بايد به طور مرتب چکاپ و غربالگري شوند.


    منبع: bangkokhospital, healthy-magazine








مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : سرطان ,سينه ,اشتباه ,باور ,غذايي ,ابتلا ,سرطان سينه ,باور اشتباه ,سينه مي‌شود ,سينه مي‌شوند ,رژيم غذايي ,بيشتر مستعد ابتلا ,رژيم غذايي پُرچرب ,اشتباه درباره‌ي سرطان ,باور‌هاي اشتباه درباره‌ي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

میلیونر شوید Millionaire فیزیک لقمه ای Kevin فروش مکمل اورجينال و اصلي جدیدترین نرم افزارهای روز دنیا Milad Contact Ways متون و اشعار مشک Anthony hhfa وبلاگ توسعه خبری ترنم آنلاین